Husk at regulere dit vaskemiddel

21-09-2018

Mængden af vaskemiddel man kommer i vaskemaskinen, skal ikke være for meget. Dette skyldes at for store mængder af opvaskemiddel vil øge mængden af sæberester i dit tøj, som vil irritere huden og vil ændre på indeklimaet hvis du tørrer tøjet indenfor. Læs med i denne artikel og find ud af hvordan du kan regulere dit vaskemiddel.

Pas på hårdheden af vandet

Der følger en vejledning med dit vaskemiddel, der viser hvor meget vaskemiddel du kan komme i vaskemaskinen. Men hårdheden på vandet er også en faktor man skal være opmærksom på, da der findes forskellige doseringer efter hårdheden af vandet.

Kort over Danmark som viser hvor hårdt vandet er i de forskellige regioner i Danmark

Vandet er ikke det samme overalt i Danmark. Det vil sige at mængden af kalk og magnesium kan være forskellig, hvis man kommer fra en anden region. Hvis man bor et sted med hårdt vand, vil mængden af vaskemiddel du skal bruge øges.

Kan skabe problemer med vaskemaskinen

Ved overdosering af sæbe i vaskemaskinen kan du ligeledes risikere, at det skummer og skaber fejl på vaskemaskinen fordi følere mv. ikke kan registrere korrekt.

Ekstra tips

Ved brug af enten normalt vaskepulver eller flydende vaskemiddel, vil det være en ide at bruge decilitermål, så det bliver nemmere at dosere den rigtige mængde af vaskemiddel.

Vi er Danmarks førende specialister på reparation af hårde hvidevarer.