Nem rengøring af grill

14-06-2019

Det er ikke meget lige så hyggeligt som en grillaften om sommeren. Klargøring og generelt rengøring af grillen efter en lang vinter og efter brug, er ikke altid det sjoveste. I denne uge guider vi dig igennem hvordan du nemt kan rengøre din grill, så du er klar til endnu en grillaften.

Nem rengøring til grillfesten

Nedenfor finder du en række metoder til at rengøre din grill, så du frit kan vælge den du finder bedst, med de redskaber du har tilgængelig derhjemme.

Alle har prøvet at have besvær med at få resterne fra grillmaden af risten. Dette kan gøres lettere ved at børste mens grillen stadig er varm, da det gør det lettere at få madresterne af. Når du er færdig med oversiden, vender du pladen med grillhandsker, og børster den anden side.

Sæbe og salmiakspiritus

Hvis man finder børsten til stort besvær, kan det godt løses med andre metoder. Hvis der sidder fastbrændt snavs på risten, som har stået i et stykke tid, kan det være nødvendigt at bruge enten sæbe eller salmiakspiritus. Som et ekstremt effektivt produkt kan vi også klart anbefale Wpro ovnrens, som ligeledes virker effektivt til grillen.

Rengøring af rist med rengøringsbakke

Læg risten i en rengøringsbakke og læg derefter en opvasketab ca. midt på risten. Hæld kogende vand over tab'en, ildtil den er opløst, og risten er dækket af vand. Lad risten ligge i 3-4 timer og skyl grundigt efter med vand, når du har taget den op. Nu burde risten være så god som ny igen.

Salmiakspiritus og knofedt

Hvis grillen er en kuglegrill anbefaler vi at du bruger salmiakspiritus til at rengøre din grill med. Stil et snapseglas med salmiakspiritus ind i grillen og luk låget. Du kan også eventuelt bruge en affaldssæk rundt om grillen for samme effekt. Når det har stået i noget tid er det nemmere at få skidtet af med lidt knofedt.

Gode gamle brun sæbe

Smør risten ind i brun sæbe eller dæk risten til i sæbevand. Dette kan også gøres ved grillen hvis den også trænger til en gang rengøring. Du kan enten vikle den ind i husholdningsfilm eller putte den i en affaldssæk. Lad den stå natten over og skrub efterfølgende ren med en skuresvamp.

God fornøjelse med rengøringen!

Vi er Danmarks førende specialister på reparation af hårde hvidevarer.