Rengøring af køleskab

01-01-0001

Det er en god ide at holde sit køleskab rent for snavs og andet skidt. Med hjælp fra denne artikel vil du vide hvordan du skal rengøre dit køleskab.

Giv dit køleskab en grundig rengøring

Ved at holde dit køleskab rent, vil det forlænge dets levetid. Det anbefales 2 til 4 gange om året. Tag hylder og skuffer ud og tøm køleskabet. Når køleskabet er tømt, får du fri leje til at gøre køleskabet rent. Men hvis hylderne til dit køleskab ikke kan tages ud, må du nøjes med en grundig rengøring indvendigt på over- og undersiden af hylderne brug lunkent vand og almindeligt opvaskemiddel til at gøre indersiden ren. Hvis du har en sprayflaske, er det nemmere at få det hele rent, men ellers kan en svamp eller en klud også bruges.

Rengøring af hylder og skuffer

Hvis du har fået hylder og skuffer ud af køleskabet, er det nemmest at gøre disse rent i din håndvask. Hvis der mangler plads, kan du eventuelt give dem et karbad eller tage dem udenfor og bruge en haveslange eller lignende.

kvinde iført hvid trøje rengører køleskabet

Grundig rengøring af afløbsåbningen

Når du er i gang med den grundige rengøring, er det oplagt at tjekke afløbsåbningen på køleskabets bagvæg. Den kan let blive tilstoppet, så det er en god idé at rense den med en vatpind. Og så er det også en god idé at støvsuge køleskabets ventilationsåbninger, der sidder udvendigt (typisk på bagvæggen).

Rengøring af amerikanerkøleskab 

Hvis du har den glæde at have et amerikanerkøleskab stående i dit hjem, så nyder du formentlig godt af luksusfunktioner som is- og/eller vanddispensere. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at få dem gjort rene. Den bedste måde at gøre dette på er at afmontere dispenseren, tømme den og gøre indersiden ren. Lunkent vand og opvaskemiddel er igen rigeligt til rengøringen.

Husk at rengøre din fryser

Hvis du har en fryser i dit køleskab, er det vigtigt at få fryseren rengjort også. Det vigtigste for frysren er, at du husker at få den afrimet. Det behøver ikke være noget større projekt, og når fryseren er afrimet, kan du let give den en tur med en våd klud, så den også bliver ren igen.

Vi er Danmarks førende specialister på reparation af hårde hvidevarer.