Rens af afløb uden afløbsrens

07/12/2018

Brug af afløbsrens kan være skadeligt for miljøet men er også stærkt ætsende. Du kan nemt og billigt finde et alternativ som er lige så effektivt. Varmt vand og en grundig rengøring klarer hvad afløbsrensen kan. I denne guide viser vi dig hvordan du kan rense afløbet uden brug af afløbsrens.

1. Fjern snavs fra afløbet

Grim lugt fra afløbet stammer typisk fra bakterier fra mad, hår og sæberester. Disse bakterier kan klumpe sig sammen i hulrummet under risten. Fjern først klumperne og gør derefter rent med almindeligt rengøringsmiddel.

2. Rens vandlås med vand

Der kan være flere grunde til hvorfor afløbet lugter. Én af disse grunde kan skyldes et rør som ligner et liggende S. Formen på røret kan risikere at der ligger en smule vand i bunden, hvilket vil fungere som en prop for kloaklugt. Der kan være en chance for at vandlåsen vil tørre ud hvis du ikke bruger afløbet ofte nok. Dette kan dog løses nemt og smertefrit, ved at du regelmæssigt hælder noget vand ned i afløbet.

rindende vand i en vask med afløbet i højre side

3. Fjern bakterier med varmt vand

Når du er færdig med at fjerne madrester og andet snavs, skyller du afløbet med varmt vand. Vandet skal være 90 grader eller en smule varmere. Dette skyldes at den varme temperatur dræber de fleste bakterier. Det anbefales ikke at have vandet for varmt. Dette skyldes at varmt vand kan ødelægge plastrørene under vasken, hvilket kan forårsage, at de bliver utætte. Derfor er det bedre at lade vandet køle en smule af, når det har været i kog.

Rens af afløbet i brusekabinen

Det er ikke kun afløbet i vasken du kan bruge disse tip til at fjerne grimme lugte. Hvis afløbet i din brusekabine er problemet, skal du starte med at fjerne snavset og hælde varmt vand i afløbet som beskrevet ovenfor. Hvis afløbet stadig har problemer, kan en rensespiral være løsningen. Rensespiraler er nemme at finde, da de kan købes i de fleste byggemarkeder, og kan rense et par meter ned i afløbsrøret. En rensespiral er et godt værktøj til at fjerne propper af sæberester og lignende, der sidder fast længere ned i røret.

Læs også sidste uges tip til rengøring af overfladerne på dine hvidevarer:

Sådan rengør du bedst dine hvidevarers overflader

 

Vi er Danmarks førende specialister på reparation af hårde hvidevarer.