Sådan finder du det mest energivenlige vaskeprogram

09-08-2019

Korteprogrammer vil ikke spare på vandet

Man skulle tro at de korte programmer er de mest energivenlige, men desværre er dette ikke tilfældet. Det har faktisk modsatte effekt, da de korte programmer typisk bruger mere vand end de lange programmer, da der bruges mere vand for at gøre hurtigere rent.

Hurtigprogrammernes rigtige hensigt er at rense tøjet hvis vasken skal være i kort tid, f.eks. hvis man har gæster.

undefined

Disse programmer klarer opgaven

Hurtigprogrammet er derfor ikke det bedste valg når man vil spare på vand. Heldigvis er der programmer der gør det vi leder efter. Hos de fleste vaske- og opvaskemaskiner har de et øko/eco-program som ikke bruger nær så meget vand, og vasker i en lavere temperatur. Dog er konsekvensen at vasken tager længere tid, end andre programmer.

Vidste du...

At Fordelen ved brug af øko eller eco-programmerne i din vaske- eller opvaskemaskine er programmernes evne til at bruge mindre vand og vaske ved en lavere temperatur. En ældre model på 10 år bruger ca. 100 liter vand på en vask, mens en vaskemaskine med A-mærket bruger det halve. En anden fordel ved at bruge øko-programmet frem for hurtigprogrammet er, at øko-programmet som regel vasker nøjagtigt så rent som de almindelige programmer. Dette gælder både for vaske- og opvaskemaskiner.

Vi er Danmarks førende specialister på reparation af hårde hvidevarer.