Sådan kan du afrime din fryser

26-07-2019

Derfor er det vigtigt at afrime

For at vedligeholde sin fryser, anbefales det at afrime 1-2 gange om året, for at undgå klumper af frost der kan samle sig bagerst. Det hjælper også på pengepungen, da det vil holde din el-regning nede. Dette er dog ikke nødvendigt hvis din fryser understøtter automatisk afrimning.

Sådan kan rim dannes i fryseren

Rim opstår, når døren eller låget åbnes til fryseren. Dette vil trække luft ind og kan desværre ikke undgås. Derfor er det smart at gøre det 1-2 gange om året, for at forlænge fryserens levetid.

Sådan afrimer du din fryser

Selve afrimningsprocessen tager lidt tid at færdiggøre, men det er vigtigt at få det gjort. Men først skal fryseren være slukket og tømmes for indhold. Ved at putte dine madvarer i frysetasker kan du stadig have dine madvarer under køl, under afrimningen. Du kan ved hjælp af en skål varmt vand i fryseren afrime langsomt med døren lukket. Efter et par timer vil rimen være tøet op, og du kan nu ved hjælp af lidt vand og noget opvaskemiddel gøre fryseren ren. Isen kan også smeltes med en hårtørrer, men pas på at skade plastikken ved for høj varme. Undgå at hakke i isen. Dette kan lave uopretteligt skade på fryseren.

Vi er Danmarks førende specialister på reparation af hårde hvidevarer.