Sådan kan du forkorte vasketiden i din vaskemaskine

31-05-2018

Tager din vaskemaskine nogle gange længere tid end normalt - og er displayet meget upræcist og stopper før tid? Og tager din vaskemaskine nogle gange længere tid, før vaskeprocessen er færdig? I denne artikel kan du læse og finde ud af hvorfor.

Tøjmængden

Mængden af vand varierer af mængden af tøj, der bliver lagt ind i vaskemaskinen. Hvis der er meget tøj i vaskemaskinen, vil tøjet optage mere vand. Dette resulterer samtidigt i, at det tager længere tid før vandet bliver varmet op, og derfor tager det længere tid, før vasken er færdig.

undefined

Vand-temperaturen

Tiden på din vask, afhænger af hvilken temperatur vandet har, når det kommer ind i maskinen. Det vil tage længere tid, før vaskemaskinen kan gøre vasketøjet rent, hvis vandet der kommer ind i maskinen er meget koldt. Dette skyldes naturligt, at lavere temperaturer gør, at det tager længere tid at varme vandet op. Samtidigt, så tager det længere tid, at opvarme vandet til en 40-graders vask, end eksempelvis en 30-graders vask, som i mange tilfælde er lige så anvendelig.

Tjek vandtrykket

Lavt vandtryk på vandet som tilgår vaskemaskinen forøger tiden, før vaskemaskinen bliver fyldt op med vand. Når vandtrykket er højt, kan det tage et par minutter. Men hvis vandtrykket er for lavt, kan det tage op til 10 minutter, før vaskemaskinen er fyldt op med vand.

Pas på for hårdt vand

Hvis vandet i din vaskemaskine bruger for hårdt vand, kan din vaskemaskine være fyldt op med kalk. Kalken kan sætte sig i selve vaskemaskinen, vandtilførslen, varmelegemet og andre steder, hvilket kan påvirke hvor hurtigt din vaskemaskine kan vaske dit tøj. Derfor anbefaler vi, at du afkalker din vaskemaskine regelmæssigt. Tjek i øvrigt vores shop for vores professionelle afkalknings- og rengøringsmidler.

undefined

 

Har din vaskemaskine sensorstyring?

Det er ikke unormalt at vaskemaskinen i starten af et program gætter 20-30 minutter forkert på vasketiden. Nogle vaskemaskiner har sensorstyring til vaskeprogrammerne, så vaskemaskinen tilpasser programmet løbende undervejs under vasken. Dette kan være en del af forklaringen, hvis dine vasketider svinger lidt.

 

Se også denne artikel: Tørrer din tørretumbler dårligt, eller måske slet ikke?

Kilde: whiteaway.com og ukwhitegoods.co.uk

 

Vi er Danmarks førende specialister på reparation af hårde hvidevarer.