Sådan kan du løse en tilstoppet opvaskemaskine

24-05-2019

Løber vandet fra din opvask ikke ud af opvaskemaskinen? I denne artikel viser vi dig hvordan du kan løse dit problem.

Husk at rense filteret

Et af de mest hyppigste grunde til at din opvaskemaskine ikke kan slippe af med vandet, er et tilstoppet afløb. Din opvaskemaskine vil efter heftig brug, have en mulighed for at blive fyldt med madrester der ikke kunne nedbrydes ordentligt under vasken, og vil derfor føre ud sammen med vandet. Men der er chance for glasskår og lignende, der kan have sat sig fast i afløbet, som du nemt kan løse ved at rense afløbet manuelt.

Tjek pumpen for problemer

Hvis der er vand i opvaskemaskinen kan det også skyldes problemer med pumpen. Dog er det svært at kigge nærmere på pumpen da den er gemt væk under opvaskemaskinen, bag et panel. Dog vil nogle opvaskemaskiner have pumpen monteret på bagsiden af maskinen. Ved at stramme skruerne i pumpen, stopper du pumpen for at sidde løst.

Hvis der er vand i opvaskemaskinen kan et også skyldes problemer med pumpen. Dog er det svært at kigge nærmere på pumpen da den er gemt væk under opvaskemaskinen, bag et panel.

Hvis der er vand i opvaskemaskinen kan det også skyldes problemer med pumpen. Dog er det svært at kigge nærmere på pumpen da den er gemt væk bag et panel under opvaskemaskinen. Dog vil nogle opvaskemaskiner have pumpen monteret på bagsiden af maskinen. Ved at stramme skruerne i pumpen, fæstner du pumpen så den ikke længere sidder løs. Hvis du ikke finder dig tryk ved situationen, kan du altid ringe til vores teknikere.

Afmontering og guide til hvordan du gør
Inden du begynder at afmontere, er det vigtigt at vide hvor de forskellige elementer har siddet fast. Vi anbefaler at tage billeder undervejs mens du tager delene ud, da på den måde bliver du ikke i tvivl om, hvilke ting der skal sidde hvor på maskinen. 

Start med at afkoble opvaskemaskinen. Derefter tag bundkurven ud af maskinen, hvor du derefter skruer kurvfolderne i siden af, og derefter skru spulearmen og bundelementet af. Husk gummihandsker når du renser afløbet, da der kan være stumper af glasskår.

undefined

Hvis det viser sig at afløbet ikke er stoppet, prøv at tjekke afløbsslangen. Typisk sker der en blokering i en af siderne af afløbsslangen, derfor skru slangen af og tjek for blokeringer. Lad en gang afløbsrens og noget varmt vand løbe gennem slangen. Du kan enten finde afløbsslangen under maskinen, bag ved det nederste panel eller på bagsiden af maskinen.

Husk at køre varmeprogrammer af og til

Mængden af madrester der vil hobe sig op i afløbet over tid sker typisk ved hyppigt brug af kolde-økovaskeprogrammer. Derfor er det vigtigt at bruge et varmt vaskeprogram regelmæssigt.

Hvis der er tale om større elementer såsom glasgår eller lignende, der kan give problemer i afløbet, kan det ske ved at filteret ikke sidder ordenligt fast eller blokeringer i afløbet. Dette løses når du renser opvaskemaskinen.

Vi er Danmarks førende specialister på reparation af hårde hvidevarer.