Sådan kan du rengøre din kogeplade

04-07-2019

Bedre resultat med en kold kogeplade

Du kan rengøre din kogeplade ved at undgå at rengøre kogepladen mens den er varm. At vaske en kold kogeplade giver bedre resultater, og gør rengøringen nemmere. Man kan afkøle kogepladen hurtigere, ved at tørre kogepladen af med en våd klud, lige efter brug. Det er en god ide at lave en grundig rengøring af sin kogeplade ca. en gang om ugen. Det kan altid anbefales at afslutte rengøringen med at tørre kogepladen af med en våd klud, hvis du derefter tørrer vandet op med en tør klud.

Induktions- og glaskeramiske kogeplader er lettere at rengøre

Der er nogle kogeplader der er lettere at rengøre end andre. Dette passer især til induktion og glaskeramiske kogeplader, da overfladen er glat for at forhindre mængden af fedt og andet snavs at sætte sig fast. Ved at bruge en våd klud med noget rengøringsmiddel der er tiltænkt til glaskogeplader, kan du nemt få rengjort din kogeplade. Hvis du finder besvær med at fjerne noget af snavset, kan du bruge en glasskraber, som er designet til at fjerne snavs såsom madrester uden at ridse din kogeplade

Ikke alle kogeplader er lige nemme at rengøre

Nogle kogeplader er desværre mere besværlige at rengøre end andre. et af disse kogeplader er en gaskogeplade. En gaskogeplade har højere hjørner end de forrigenævnte kogeplader, hvilket giver en mindre flad overflade. Du kan ved hjælp af en våd klud med noget vaskemiddel rengøre kogepladen. Dette kan du gøre på samme metode som beskrevet ovenfor. Gaskogeplader har ovenflader lavet af stål. Dette stål vil risikere over tid at blive slidt og grimt hvis man glemmer at pudse det. Dette kan du gøre ved at pudse med en klud med noget rengøringsmiddel der er egnet til stål.

Vi er Danmarks førende specialister på reparation af hårde hvidevarer.