Tørrer din tørretumbler dårligt, eller måske slet ikke?

10-05-2017

Oplever du problemer med tørreresultatet i din tørretumbler? - Så er du ikke alene. Vi modtager ofte opkald fra kunder med samme problem, og næsten lige så ofte skyldes det bare forkert anvendelse. Vi hjælper dig her på vej, og giver dig input til selv, at løse problemet.

Moderne tørretumblere er udstyret med auto-programmer, hvor du kan vælge hvor tørt tøjet skal være; strygetørt, skabstørt mv. For at tørretumbleren kan registrere hvor tørt tøjet er kræver det, at en række betingelser er opfyldt, hvilket forbrugeren sjældent er opmærksom på.

undefined

Når tørreresultatet er dårligt, eller maskinen stopper før tøjet er helt tørt når du anvender auto-programmerne kan det nemlig skyldes, at:

  • Dine filtre er tilstoppet. For at luften i forbindelse med tørringen kan cirkulere og fugten blive trukket ud af tøjet skal filteret i lågen og filteret ved kondensatoren bag klappen nederst i fronten af maskinen være helt rene. Specielt filteret i lågen kan være helt "fedtet" af rest-skyllemiddel, hvis man anvender skyllemiddel i vaskemaskinen - det skal derfor vaskes helt rent, så der er klar luftgennemgang i filteret. Man bør faktisk sikre sig, at filtrene er rene inden hver tørre-cyklus for, at sikre sig det bedste resultat.undefined
  • Du tørrer et mix af forskellige typer tøj. Hvis du eksempelvis tørrer en blanding af bomuld og tøj af andet blandet syntetisk materiale, så tørrer det syntetiske materiale hurtigere hvorved følerne kan risikere at måle, at tøjet nu er tørt, selvom tøjet af bomuld endnu ikke er helt tørt. Sørg derfor for, at sortere i tøjet der tørres, så det er af samme art. Lommer på cowboybukser mv. hvor materialet er ekstra kraftigt er i øvrigt svært at få tørt på auto-programmerne, og det er helt normalt - anvend evt. et "ekstra tørt" program, hvis man vil have maskinen til at tørre lidt ekstra.

 

  • Du overfylder maskinen. Hvis maskinen er alt for fyldt, så mindskes luftcirkulationen, og maskinen kan derfor ikke tørre tøjet. Det kan yderligere forårsage, at maskinens overhedningssikring aktiveres og maskinen stopper i en rum tid, før du kan starte den igen.

 

  • Du fylder ikke nok tøj i maskinen. Omvendt, hvis maskinen ikke har nok tøj i, så kommer der ikke nok kontakt til føleren og cyklussen vil derfor stoppe før tøjet er helt tørt. Du kan med fordel gøre et par håndklæder lidt våde og tørre dem sammen med, så mængden i maskinen er større.

 

Nye tørretumblere med meget høj energimærkning tørrer på lavere temperaturer end traditionelle tørretumblere, hvorfor tørretiden også er meget højere. Tøjet kan tilmed virke en smule fugtigt ved afslutning af programmet, men lad det dampe af i et par minutter efter det er taget ud af tørretumbleren, hvorefter det vil være tørt.

Test din tørretumbler:

En god test for at finde ud af, om der er noget galt med din tørretumbler, eller om problemet skyldes forkert anvendelse er, at du kan igangsætte en tørring med tidsstyrring i stedet for at anvende autoprogrammerne. Anvend eksempelvis tidsstyring i 30 minutter og hvis tøjet tørres i forbindelse med tidsstyrings-programmet, så er tørretumbleren højst sandsynligt ok og du bør overveje om du kan anvende den anderledes.

Omvendt, hvis den heller ikke tørrer på tidsstyrings-programmet, så kan det være varmelegemet, en føler eller simpelthen elektronikken i maskinen der er defekt. I så fald kan du finde reservedelene på cjdele.dk, eller du kan booke en tekniker her på siden til at komme og undersøge tørretumbleren.

Gå i øvrigt ikke glip af sidste uges tip omkring mindskelse af støjende hvidevarer, eller læs denne artikel hvor vi rådgiver Nordjyskes "Bo Godt"-magasin om rengøring og vedligehold af tørretumblere.

Vi er Danmarks førende specialister på reparation af hårde hvidevarer.