Mikrofiber blandes med vores grundvand

17/10/2019

Mikrofiber

Cirka 60% af beklædningsgenstande overalt i verden er lavet af olie, som derefter omdannes til stoffer som polyester og nylongarn. Materialer som polyester og nylongarn frigiver små fiber kaldet mikrofiber. Mikrofiber er mindre end en millimeter lang, da de ikke er kemisk bundet sammen.

Mikrofiber er ikke godt for havet

Det viser sig at en typisk akryltrøje udskiller omkring 700.000 fiber hver gang den bliver vasket. Dette vil sige at 100.000 personer som vasker akryl eller nylongarn på samme tid, vil producere omkring 1,02 kg fiber om dagen, og desværre vil en del af de fiber blandes i vores grundvand. Disse mikrofiber kommer derefter ind i vores vandsystem og findes i vores vandsystem, i fisk og mennesker.

undefined

Sådan kan du filtrere mikrofiber fra

Man kan filtrere mikrofibrene fra med specielt designet vaskemaskiner der kan filtrere mikrofiberne fra. Arcelik eger sådanne vaskemaskiner. Arçelik vaskemaskiner med indbyggede filtreringssystemer, der forhindrer, at syntetiske mikrofiber slipper ud i bykloakken. I øjeblikket kører mere end 1 million mikroplastfibre fra kloak til hav pr. Vasketøjsbelastning. Igennem processen når vand skubbes ud gennem filteret i slutningen af cyklussen, bliver 90% af mikroplastfibre fanget i filteret og slipper derfor ikke ud af maskinen. 

Vi er Danmarks førende specialister på reparation af hårde hvidevarer.