Støjer dine hvidevarer? Vi giver dig råd til hvordan du kan minimere støjen

20-04-2017

Har du nøje købt en ny hvidevare med en forventning om et lavt støjniveau, men opdager alligevel, at produktet støjer mere end hvad du havde forventet? Vi giver dig her en vejledning i hvad det kan skyldes, og hvad du eventuelt selv kan gøre for at minimere støjen.

Selvom produktet har angivet et givent lydniveau i specifikationerne fra producenten kan forholdene hos dig som kunde have en påvirkning på lydniveauet. Vi oplever ofte, at kunderne rapporterer at Deres produkter larmer, men når vi undersøger produktet fejler det intet, men det gør derimod de omgivende forhold. Derfor er der en række forhold du bør undersøge, hvis dit produkt larmer.

 

undefined

 

  • Sørg for, at der er luft omkring maskinen. Hvis produktet eksempelvis står op ad en anden maskine eller eksempelvis en tørretumbler står oven på en vaskemaskine, så kan det altså forstærke støjen.
  • Sørg for, at maskinen står i vater. Hvis maskinen ikke står helt i vater kan komponenterne i maskinen vibrere unødigt meget. Dette gør sig specielt gældende for en vaskemaskine, hvor tromlen kommer op i meget høje omdrejninger og hvor selv små justeringer kan gøre en forskel.
  • Sørg for, at maskinen står på et fast underlag. Vi oplever ofte, at eksempelvis vaskemaskiner og tørretumblere står på et trægulv eller et forhøjet repo. I så fald kan vibrationerne forplante sig til underlaget og forstærke støjen.
  • Sørg for, at der ikke sidde noget i klemme. Der kan eksempelvis være faldet noget ned bag ved eller ved siden af produktet som klaprer eller laver unødig støj.
  • Sørg for, at sikrer at installationen af produktet er foretaget korrekt. Det kan eksempelvis være at støjen skyldes løse skruer, en slange som klaprer op ad maskinen eller en ledning som ikke sidder helt fast.
  • Sørg for, at dit produkt er afkalket. Kalkaflejringer kan forårsage øget støj fra dine produkter, så følg anvisningerne og afkalk dem regelmæssigt, det øger også levetiden på produktet.

Som en test kan du altid trække produktet ud på et fast underlag, hvor der er luft omkring og hvor det står i vater. Forsvinder den unormale støj herefter er det altså dine forhold der er problemet, og ikke maskinen.

Er der fortsat problemer, så kan der også være en teknisk fejl på produktet, eksempelvis støddæmperne i din vaskemaskine. I så fald kan du bestille reservedele på www.cjdele.dk eller booke en servicetekniker her på siden.

Vær opmærksom på, at selvom dit produkt fortsat er inden for reklamationsperioden, og teknikeren konstaterer, at fejlen ikke skyldes produktet, men i stedet dine forhold, så vil producenten opkræve et gebyr for undersøgelsen. Sørg derfor for, at følge anvisningerne ovenfor først, så de mest gængse selvforskyldte årsager kan være afhjulpet inden teknikerens besøg.

Læs i øvrigt sidste uges tip; 6 Tips til at undgå huller i tøjet, når du vasker tøj

Vi er Danmarks førende specialister på reparation af hårde hvidevarer.