10 ting du måske ikke vidste du kunne vaske i din opvaskemaskine

22-05-2018

Hvis din opvaskemaskine ikke er helt fyldt, men du gerne vil have vasket op, så giver vi dig her en liste over 10 ting du måske ikke vidste du kunne vaske i din opvaskemaskine. På den måde gør du mest mulig gavn af vandforbruget, ved at fylde opvaskemaskinen helt op.

undefined

1. Opvaskeudstyr

Både børster og svampe kan få forlænget levetiden med en tur i opvaskemaskinen. Det giver dem en grundig rensning, så de igen er klar til brug.

2. Plasticlegetøj

Faktisk kan det meste plasticlegetøj tåle at komme i opvaskemaskinen, hvis bare man er opmærksom på at plasticlegetøjet ikke er malet. Du har nu mulighed for nemt og let at få legetøjet rent igen. Du skal blot huske at skylle evt. sand grundigt af først.

3. Plastic hårpleje produkter

Man skulle ikke tro det, men faktisk har både børster, kamme og hårklemmer godt af at få en tur i opvaskemaskinen, for at få renset for støv, hud- og hårrester og ikke mindst fedt.

4. Lampeskærme af glas

Lamper med rene lampeskærme vil give bedre belysning i dit hjem. De fleste glasskærme kan godt tåle en vask i opvaskemaskinen, men man skal være opmærksom, da det ikke er alle lampeskærme som kan tåle en vask i opvaskemaskinen. Husk at have god plads mellem skærmene så de ikke går i stykker under vasken. Men hvis du er i tvivl, om din lampeskærm kan tåle turen i opvaskemaskinen, vil vi stærkt anbefale at du vasker den i hånden.

5. Dør- og skabshåndtag

Håndtag har det med at blive hurtigt fedtet. Plastic- og de fleste metalhåndtag kan sagtens klare at blive vasket i opvaskemaskinen, dog skal man igen være opmærksom, da nogle typer af håndtag ikke kan klare at være i opvaskemaskinen. Hvis du er i tvivl, om dit dør- eller skabshåndtag kan tåle turen i opvaskemaskinen, vil vi igen stærkt anbefale at du vasker den i hånden.

6. Diverse køkkenudstyr

Du har sikkert en masse ting i køkkenet, som du ikke gør rent jævnligt såsom salt- og peberbøsser, frugtskåle, lysestager osv. Men vær opmærksom, da det ikke er alt som kan tage en tur i opvaskemaskinen. Derfor vil vi stærkt anbefale at du vasker dem i hånden, hvis du er i tvivl.

7. Fryser- og køleskabshylder

Du kan spare tid og nogle overflader ved hovedrengøringen ved at vaske hylderne i opvaskemaskinen. Hvis hylderne er lavet af glas, skal du blot sørge for at der er godt med plads imellem dem.

8. Emhættefiltre

Det er altid et besvær at rense filteret til din emhætte. Lad opvaskemaskinen klare arbejdet, mens du kan fortsætte med den netflix-serie du var i gang med.

9. Toiletartikler

Tandbørster, neglefile, sminkeudstyr og alt muligt andet fra dit badeværelse kan du give en tur i opvaskemaskinen.

10. Brusehovedet

Hvis dit brusehovede har det med at sprøjte i alle retninger end lodret nedad, så kan en tur i opvaskemaskinen være en stor hjælp. Du kan gøre det sammen med at putte noget eddike i din opvaskemaskine imens den rengører dit brusehoved, både fordi brusehovedet kan være tilkalket og fordi vandet i din opvaskemaskine kan være ret hårdt.

 

Se også artiklen: 6 tips til at undgå huller i tøjet når du vasker tøj

Vi er Danmarks førende specialister på reparation af hårde hvidevarer.