Rengøring af ovn

19-10-2018

Det er ikke lækkert at have en ovn som er beskidt. Men med disse metoder kan du nu let komme igennem besværet med, at rengøre ovnen.

Rengøring af pyrolyseovne

Ovne med pyrolyse er faktisk ret nemme at rengøre, da pyrolyseprogrammet, stort set klarer størstedelen af opgaven. Du skal blot tørre efter med en våd klud, når ovnen er kølet ned, for at fjerne de sidste rester der er i ovnen. Men husk at blive hjemme mens pyrolyseprogrammet kører, da ovnen bliver op til 400 grader.

En hånd med en svamp rengører en ovn indefra

Rengøring af katalyse ovne

Ovne med katalyse-sider er belagt med en særlig emalje, som løbende holder dem rene. Men selvom katalyse er smart, skal du dog stadig gøre noget manuelt arbejde. Du skal blot huske at du ikke skal bruge rengøringsmidler, da det kan beskadige emaljen.

Rengøring med brun sæbe

En god måde at vaske din ovn på, er med brun sæbe, da det godt kan varmes op uden at brænde sig fast til ovnens sider.

Du kan ved hjælp af brun sæbe få rengjort ovnen ganske effektivt. Der er to måder du kan vaske dem på. Begge måder er nemme at komme igennem, men den første er lidt hurtigere, hvis din ovn ikke er alt for beskidt.

En åben ovn hvor brun sæbe er smurt på ovnlågen og indersiden af ovnen.

Den hurtige metode er at smøre de indvendige overflader ind i brun sæbe og tænde for ovnen på mellem 50-100 grader. Når sæben er begyndt at boble, skal du slukke for ovnen og når den er kølet ned, vaske den i koldt vand.

Den langsomme metode er, at du igen smører ovnen ind i brun sæbe indefra. Derefter dæk sæben ind med husholdningsfilm og lad det sidde natten over. Dagen efter kan du fjerne filmen og vaske ovnen med vand.

Rengøring af ovnlåge

Den nemmeste måde at rengøre lågen til din ovn er at smøre den ind i brun sæbe, hvor du derefter lader den være i en halv time. Efter den halve time kan du nu vaske sæben af i køkkenvasken - eller hvis din låge ikke kan tages af, kan du også vaske det af direkte.

Der er en stor chance for at din ovn har varmluft. Ventilatoren der giver den varme luft, bør faktisk også rengøres en gang imellem. Du kan ved hjælp af brugsmanualen der følger med ovnen, få ventilatoren taget ud af ovnen, hvor du derefter kan give den en normal vask med almindeligt håndopvaskemiddel.

Læs også: Disse 10 ting må du aldrig vaske i din opvaskemaskine

Vi er Danmarks førende specialister på reparation af hårde hvidevarer.