Hav et sundt indeklima når du tørrer tøj

07-09-2018

Der er mange som tørrer deres tøj indenfor, da det kan spare penge. Men vidste du, at det øger luftfugtigheden i hjemmet og vil ødelægge indeklimaet, hvis du tørrer dit tøj indenfor? Med disse tips vil du nu vide hvordan du skal tørre dit tøj.

Pas på skimmelsvamp og støvmider

Det er ikke sundt at tørre tøjet da en normalt vask indeholder ca. 2-3 liter vand som bliver samlet i tøjet. Vandet fra tøjet vil fordampes når du begynder at tørre, men hvis det gøres indenfor, vil det forøge luftfugtigheden, som vil gøre chancen for bakterier og støvmider samt skimmelsvamp og råd højere.

 Tøj tørrer på et tørrestativ med træer i baggrunden

Vær opmærksom på vaskemidler med parfume

Men det er ikke kun damp der kan ændre indeklimaet. Faktisk kan dit vaskemiddel også. Mange vaskemidler indeholder parfumer og dermed parfumestoffer. Disse stoffer binder til fugten i tøjet efter en vask. Derfor, hvis du tørrer dit tøj indenfor vil dampen og parfumestofferne ændre på dit indeklima.

Sådan kan du forbedre dit indeklima

Hvis man tørrer tøjet indenfor betyder det ikke, at du ikke kan ændre på dit indeklima. Du kan eksempelvis sætte dit vasketøj ved et åbent vindue, da det faktisk er nok til at få dampen ud af rummet. Derfor, husk at åbne et vindue eller en dør for at få gennemtræk, så dampen kan slippe ud af rummet.

Eller alternativt kan du anskaffe dig en tørretumbler. Er din tørretumbler blot midlertidigt stået af, så tøv ikke med at kontakte os.

Læs også: 10 ting du måske ikke vidste du kunne vaske i din opvaskemaskine

Vi er Danmarks førende specialister på reparation af hårde hvidevarer.