Sådan kan du afkalke din vaske- og opvaskemaskine

29-05-2019

Kalk i dine hvidevarer øger energiforbruget, da kalken blokerer for vandtilførslen, hvilket får maskinerne til at arbejde ekstra for at opnå samme resultat. Men det er heldigvis ikke svært at afkalke dine maskiner. I denne artikel vil du finde ud af hvordan, og hvorfor afkalkning er vigtigt for dine hvidevarer.

Afkalkningsmiddel til netop din maskine

Din maskine kan have brug for en afkalkning, da mængden af kalk i vandet kan hobe sig op i maskinens komponenter. Heldigvis kan du afkalke din vaskemaskine, opvaskemaskine, kaffemaskine mv. nemt og ligetil. Du skal blot købe et afkalkningsmiddel som passer til din maskine. Vi anbefaler det professionelle afkalkningsmiddel "Kalkfri", som vi selv har fået udviklet, og som kan anvendes på tværs af dine husholdningsprodukter.

undefined

Derfor er det en god ide at afkalke

Det er altid en god ide at afkalke dine produkter. Kalket i vandet kan sætte sig i dine maskiner, efterhånden som vand løber igennem dem. Visse steder i Danmark er vandet hårdere end andre, hvilket kan påvirke antallet af gange, det er nødvendigt at afkalke sin vaske- eller opvaskemaskine. Bor du f.eks. I København eller på Lolland-Falster, hvor vandet er meget hårdt, anbefaler vi, at man afkalker vaskemaskinen hver 3. måned.

undefined

Pas på doseringen

Sørg for ikke at dosere for meget afkalkningsmiddel. Du kan læse om den specifikke doseringsmængde på afkalkningsmidlets beholder.

Sådan afkalker du din vaskemaskine

Tøm vaskemaskinen for tøj og fylde afkalkningsmidlet i sæbebeholderen. Derefter starter du din vaskemaskine på et 90-graders program uden forvask, da afkalkningsmidlet i så fald vil blive skyllet for hurtigt ud. Herefter er maskinen afkalket. Efter endt vask anbefaler vi, at tømme filtret i maskinen, da der kan sætte sig blokerende kalk-flager.

Sådan afkalker du din opvaskemaskine

Tøm opvaskemaskinen for service og igangsæt maskinen med det program der opnår den højeste temperatur. Når du kan høre, at maskinen har taget vand ind, eller når maskinen har kørt i 5-10 minutter, så åbner du op til opvaskemaskinen og hælder afkalkningsmiddel ind i bunden af opvaskemaskinen. Dog skal du huske, hvis din opvaskemaskine bruger klor, er det vigtigt at køre et opvaskeprogram uden opvaskemiddel efter du har afkalket. Dette skyldes at hvis man blander syre og klor, kan det resultere, at der udvikles giftige dampe.


Se også: 10 ting du måske ikke vidste du kunne vaske i din opvaskemaskine

Vi er Danmarks førende specialister på reparation af hårde hvidevarer.